MAHDIA:

Az oldal tetejére

A városban sok jellegzetes tunéziai piac található, ahol az árakból szokás alkudni, az áru szép és legtöbbször sajátkezűleg készített. Mivel a város Tunézia legjelentősebb kikötői közé tartozik, rengeteg árufélét találhatunk itt. A görög kultúra fénykorában szállított nyersanyagok maradványaira egy itt elsüllyedt hajóban bukkantak, amely a turisták figyelmének központjába került.

DJERBA:

Az oldal tetejére

A szigetet sok európai turista a legközkedveltebb, napozásra és relaxációra alkalmas helynek tartja. Észak-Afrika és egyben Tunézia legnagyobb szigete 520 km2-nyi területen fekszik, itt zavartalan a napsütés, egész évben meleg van és megszámlálhatatlanul sok a partszakasz. A legszebb partszakaszok a sziget északi részén találhatóak, ahol mindig tiszta a tenger. Djerba a zsidó kultúra szempontjából nagy tiszteletnek örvend. Egy Riadh nevű faluban található a La Ghriba zsinagóga, ahol az Ószövetség egyik példányát őrzik. Ez az építmény a világ egyik legrégebbi zsinagógájának alapjaira épült és a mai napig fontos zsidó zarándokhely. Djerba és környéke tele van turisztikai központokkal.A következő fontos hely Gabes városa, amelyet a Dél kapujának is neveznek. A középkorban itt volt az Afrikán átvonuló karavánok végső állomása.

BIZERTA:

Az oldal tetejére

A mintegy 110 000 lakossal rendelkező Bizerta a főváros, Tunisz közelében fekszik. A város Tunézia északi részének legnagyobb városai közé tartozik, ezen kívül az északi part fontos kikötője is egyben. Bizertában találkozhatunk a jellegzetes iszlám építészeti elemekkel, amelyek a kikötő közelében található öreg negyedekben figyelhetőek meg. Az eredetileg halászfaluként alapított város híres a tengeraljzatról, amelyet kagylók borítanak és amely kitűnő alkalmat nyújt a búvárkodásra. A Fort El Hani erődítményben található egy kisebb Oceanográfiai Múzeum. Ha olyan helyet keresünk, ahol enyhébb a napsütés és kisebb felhők is tarkítják az eget, ezen kívül kevés a turista, akkor érdemes Bizertába látogatni, itt az árak is alacsonyabbak, mint a turisták által kedvelt Hammametben.

TUNIS:

Az oldal tetejére

Tunisz kétarcúsága szembetűnő. A város régi része-medina, ahol az utcák mentén tuniszi kereskedők kínálják portékájukat, akik szinte bármit hajlandóak nekünk eladni, legyen szó aromatikus fűszerről, vagy plüsstevéről. Másfelől viszont elvarázsol a városfalakon belül található modern, zajos város. Ahhoz, hogy feldolgozzuk ezt a kettősséget, a zajos, de egyben mítikus helyet, segítségünkre vannak a szűk utcák kávézói, ahol megkóstolhatjuk a teát, vagy a kardamonnal ízesített erős kávét. Nagyon érdekes a Bardo Múzeumban tett látogatás, ahol többet megtudhatunk a Karthágóban használt építkezési szokásokról.

TABARKA:

Az oldal tetejére

A szokatlanul zöld hely a kirándulók kedvenc helye. A város egy hegymasszívumon található, így az erdővel borított környék lehetővé teszi a túrázást az árnyékos turistaösvényeken. Itt a legtöbb olyan nyári aktivitással, programmal talákozhatunk, amelyet utazásunk során át szeretnénk élni.

PORT EL KANTAOUI:

Az oldal tetejére

Ebben a festői kisvárosban főleg a gyerekek érzik jól magukat. Itt megtaláljuk a relaxációhoz szükséges nyugalmat, gyermekeink pedig háborítatlanul játszhatnak mint a tengerparton, mint pedig az utcákon. Szinte alig közlekedik itt autó, a város utcáin tett esti séta pedig remek kikapcsolódást nyújt. A levegő párás, a városközpontban ugyanis sok a park és a szökőkút.

NABEUL:

Az oldal tetejére

Ha szeretnénk, hogy romantikus nyaralásban legyen részünk, el kell látogatnunk Nabeulba. A sétákra, amelyeket kaktuszkombinációkból és bárányhúsból készített tunéziai vacsora tesz kellemesebbé, sokáig fogunk emlékezni. Minden étel mézesszenciával van illatosítva és száraz vörösborral van színezve.

SOUSSE:

Az oldal tetejére

Tunézia harmadik legnagyobb városában járva a turistáknak igazi élményben lehet részük. Az óvárosban jellegzetes piacokat találunk, ahol tesztíliát, halakat, fűszereket és kerámiát árulnak. A város különlegességének számítanak a katakombák, amelyek az egész város alatti területet behálózzák.

MONASTIR:

Az oldal tetejére

Egyike a legszebb tunéziai kis üdülőhelyeknek Előnyös a gyors elszállásolás, mivel a repülőtér közelében fekszik, ahonnan gyorsan a szállásunkra juthatunk.

HAMMAMET:

Az oldal tetejére

A fehér-kék színben játszó Hammamet a napozást szeretők kedvenc helye, tengerpartja a legnaposabb és legtisztábbak közé tartozik. Ezen kívül kedvező a fekvése, mivel erről a helyről bármerre is indulunk, semmi nincs messze.

SKANES:

Az oldal tetejére

Skanes egy luxusszállodákból álló övezet, 10km-re Monastirtól. Itt száz százalékosan összkomfortos szállást találunk, amelyhez egyéb szolgáltatások is tartoznak, megszépítve ezzel az üdülést. A villák főleg a fehér homokkal borított tengerpart mentén fekszenek.

YASMINE HAMMAMET:

Az oldal tetejére

Yasmine Hammamet elsősorban kongresszusokra is alkalmas szállodakomplexumai révén ismert. A világ minden tájáról érkeznek ide nagyvállalatok beosztottjai, hogy vállalati rendezvényeket bonyolítsanak itt le.

GAMMARTH:

Az oldal tetejére

Ha az eukaliptuszok és mimózák illatára vágynánk, érdemes ellátogatni erre a nyaralóhelyre, amely Tunisztól 20 km-re fekszik. Itt minden klasszikus tunéziai stílusban épült, amelyet kitűnően kirajzolnak a város közelében található műemlékek. A legjelentősebbek közé tartoznak a Karthágó közelében található római ásatások.Történelmi szempontból híres Tunézia legrégebbi golfpályája, amely 18 lyukkal rendelkezik.

BORJ CEDRIA:

Az oldal tetejére

Borj Cedria üdülőhely kitűnő hely az aktív üdülés eltöltésére. Előnyös fekvése miatt alkalmas egynapos kirándulások szervezésére és egész Tunézia szépségének megtekintésére. A város a fővárostól 30 km-re fekszik, ahová alacsony jegyár ellenében. szinte minden pillanatban indulnak vonatok. A vonattal való utazás családoknak is ajánlott, hiszen nem időigényes, azonban biztonságos. Nem kell tartanunk a tunéziai közlekedési járművektől, hiszen biztonságosak. A tunéziai emberek jókedvűek és szívesen segítenek. Mindemellett a táj gyönyörű, festői színekben játszik. Az esetben, ha Tunézia nyüzsgő arcát szeretnénk látni, látogassunk el a mintegy 50 km-re fekvő Hammametbe. Itt talákozunk a tunéziai ember temperamentumos életstílusával, amely a turisták sokféleségével vegyül el. Mindez együttesen olyan képet fest, mint a tengerről visszatükröződő, sok színben játszó naplemente. A városban megszámlálhatatlanul sok üzlet, bár és étterem található. Hosszabb kirándulásra alkalmas Monastir, amely Borj Cedriától 140 km-re fekszik.

Kereső:Tunézia Időjárás Előrejelzés & Reklámok

Címkék: